Hoihoi, wij zijn Los & Lippig!

We vinden het ontzettend leuk dat je ons beter wilt leren kennen. Wij vertellen je heel graag hoe Los & Lippig begon als impulsieve hersenkronkel en binnen één jaar is uitgegroeid tot een transparante, eerlijke en warme community die gaat over echt ondernemerschap voor vrouwelijke ondernemers.

Dit allemaal doordat we binnen een maand al de stoute schoenen aantrokken en €1.000,- euro investeerden in iets waar wij heel erg in geloofden en waardoor we erachter kwamen wat onze oneindige drijfveer is om Los & Lippig nog veel groter te maken. Onze missie is namelijk:

‘Alle vrouwen in Nederland inspireren om hun ondernemersdromen waar te maken.’

De investering die onze koers compleet veranderde…

Omdat we met z’n tweeën zijn, voelt investeren soms wat makkelijker. Twijfels halen we zo bij elkaar weg. Daarom hadden we binnen twee maanden al besloten om een coachingsessie te boeken bij Celine Charlotte, de mindsetqueen op het gebied van ondernemen. En wat een ontzettend goede keuze was dat!

We gingen er naartoe met de vraag: ‘Wat is een goed verdienmodel voor Los & Lippig?’ Op onze vouwfietsen tourden we door Amsterdam op zoek naar het mooie grachtenpand waar het gesprek zou plaatsvinden. Anderhalf uur later stonden we met blosjes op onze wangen en een grote glimlach weer buiten.

Na het gesprek:

 • durfden we veel groter te denken. Grote namen zouden we voor ons volgende event vragen en niet pas over vijf jaar.
 • hadden we veel meer vertrouwen in onze uniekheid als duo. Blijkbaar had niet iedereen onze oneindige passie en ons vrolijke enthousiasme.
 • wisten we: online is de toekomst. Daar gaan we met Los & Lippig iets op verzinnen.

‘Investeren in jezelf en in je bedrijf betaalt zich altijd terug in groei.’

Waar komen we vandaan?

We hebben allebei een pittige tijd achter de rug. De burn-out van Rosa en de auto-immuunziekte Graves van Marion hebben er voor gezorgd dat we echt inzien wie we zijn en waar we gelukkig van worden. We twijfelden allebei al langer over onze baan en fantaseerden tijdens onze reis naar Vietnam eind 2018 over ontslag nemen en ondernemer worden. Het moment was daar. 

We wilden ons nooit meer mentaal zo slecht voelen als tijdens onze ziektes en besloten allebei het roer om te gooien. Het was nu of nooit. We zeiden onze baan op en we begonnen allebei als fulltime ondernemer. Marion als illustrator en grafisch vormgever en Rosa als fotograaf voor vrouwelijke ondernemers.

Maar er kriebelde nog iets.. We wilden graag met ‘collega’s’ kunnen sparren over het ondernemerschap. Natuurlijk hadden we elkaar, maar we wilden ook graag geïnspireerd worden door anderen. We gingen op zoek naar leuke netwerkborrels in de buurt, maar vrijwel alles speelde zich af in Randstad. Toen dachten we: ‘Wij kunnen dit ook.’ Zo is het bedrijfsplan van Los & Lippig ontstaan: op een donderdagavond met enkel een wit A4-tje en een gouden stift.

Laten we er gewoon voor gaan!

Het startsein was gegeven. Los & Lippig is nu een on- en offline community voor vrouwelijke ondernemers.
We zijn jouw cheerleaders tijdens je ondernemersreis en realiseren dit door door het aanbieden van 1-op-1-inspiratiegesprekken, het organiseren van inspiratie- en netwerkevents, het bieden van online waarde en het creëren van deze business guide. We willen – samen met jullie – van en met elkaar leren over echt ondernemerschap.
Met elkaar werken we aan onze (business)mindset en doelen!  

Inmiddels zijn we een tiental events verder en spraken oa Ingèr Vierhout en Charlotte van ’t Wout over diverse onderwerpen. Rachel van ‘De Huismuts’ staat nog gepland!

We hebben een oneindige passie om jou te zien groeien als mens en als ondernemer! Ons doel is dan ook: jou als ambitieuze vrouwelijke ondernemer helpen om echt stappen te zetten waarmee je jouw ondernemersdroom waarmaakt! Ofwel: Jou laten glitteren!

Wij werken met ondernemers die bereid zijn hun belemmerende stem in de prullenbak te gooien en klaar zijn voor actie, maar die nog niet precies weten waar ze moeten beginnen.

Tijd voor wat leuke feitjes over ons:

 • We appen elke dag: van hoe goed een gekookt ei is gelukt tot aan een mega-inzicht op het gebied van zelfontwikkeling.

 • We zijn allebei redelijk spiritueel en geloven dat alles gebeurt met een reden.

 • We trekken regelmatig kaarten voor elkaar uit het Animal Spirit kaartendek die we allebei hebben.
 • Het universum is onze beste vriendin, daar gooien we alles naartoe!

 • Opruimen/schoonmaken is niet onze sterkste kant.

 • Binnen Los & Lippig hebben we hele andere taken en dat verloopt heel natuurlijk.

 • Rosa heeft vroeger saxofoon gespeeld in de plaatselijke fanfare en houdt van diepgaande gesprekken.

 • Marion is dol op dieren en rijdt dan ook graag paard.

 • We zijn samen vijf weken naar Vietnam geweest in 2018 en daar is onze ondernemersdroom ontstaan.

En wie ben jij? We zijn zó benieuwd!

We vinden het geweldig dat je tot hier hebt gelezen! Waarschijnlijk herken je je in een aantal dingen. Misschien heb je nog vragen?

We zijn oprecht geïnteresseerd en heel erg benieuwd naar jou. Wat wil je het allerliefst en wat heb je tot nu toe meegemaakt? Wat is jouw verhaal?

Heb je het gevoel dat je ons enthousiasme kunt gebruiken?
Wil je gaan voor een nieuw (bedrijf)idee en ben je klaar met alles wat je tegenhoudt? Wil je nu echt gaan staan voor wat je waard bent en weten waar je moet beginnen? Voel je dat wij jou uit die twijfelmodus kunnen halen met onze energie en ons probleemoplossend vermogen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op! We dagen je uit. We weten hoe het is om veel twijfels te hebben, maar het enige wat je kunt doen is actie nemen. Dit is zo’n moment!

Vul het formulier hieronder in en dan nemen we contact met je op!